Ninja jest teraz na fali i słusznie. Jasne, trafiły do wielu gospodarstw domowych za pośrednictwem swojego Double Stack airfryer, który właściwie już sprawdziliśmy, ale ich następną misją wydaje się być przejęcie patio za pomocą dwóch kluczowych produktów, grilla i tego - piekarnika zewnętrznego.
Podobnie jak zwykły grill Woodfire, Woodfire Oven jest całkiem przyjemny dla oka, a matowy pomarańczowy kolor wokół środkowego uchwytu jest szczególnie piękny, prawie. Ten sam uchwyt jest również solidny, a zarówno mały uchwyt na zrębki z boku, jak i małe pokrętła do regulacji piekarnika również wydają się być zarówno przyjemne w dotyku, jak i wysokiej jakości.
Trudno powiedzieć, czy Woodfire Outdoor Oven poradzi sobie z tysiącami pizz, ale na pierwszy rzut oka i podczas kilkutygodniowego okresu testowego trudno znaleźć błąd w projekcie lub natychmiastowej funkcjonalności fizycznej.
Piekarnik jest zarówno stosunkowo kompaktowy, jak i stosunkowo mały. Waży zaledwie 14 kilogramów, co naprawdę nie jest dużo jak na cały piekarnik, który ma taką samą funkcjonalność, jak ten, który masz w swojej kuchni. Jest również wyposażony zarówno w naczynie, jak i kamień do pizzy, właśnie dlatego, że gotowanie pizzy wydaje się być dość centralną częścią całego boiska. W zestawie znajduje się również kilka akcesoriów, w tym dwie paczki chipsów wędzarniczych, dzięki czemu możesz samodzielnie wędzić rzeczy w piekarniku.
Powodem, dla którego w ogóle się temu przyglądamy, jest to, że podobnie jak wiele innych sprzętów od Ninja, jest całkowicie elektryczny. Oznacza to, że jest niezwykle łatwy do przenoszenia, a jeśli masz gniazdko zewnętrzne, jest to prawdopodobnie najbardziej bezproblemowy sposób korzystania z piekarnika nad głową. Gdy tylko zasilanie zostanie włączone, wybierasz ustawienie za pomocą dwóch wyżej wymienionych pokręteł i może ono działać od 40 do 370 stopni.
W sumie dostępnych jest osiem ustawień w zależności od tego, co chcesz, aby piekarnik zrobił dla Ciebie, a mianowicie pizza, gotowanie na wolnym ogniu, pieczenie, grillowanie, pieczenie/pieczenie, wędzenie, suszenie i utrzymywanie niskiej temperatury. Wszystko jest bardzo gładkie, a jedyną prawdziwą skargą, jaką mam, jest to, że dwa razy, kiedy robiłem pizzę na patio za pomocą Woodfire Outdoor Oven, zajęło to około 20 minut, aby piekarnik osiągnął wymagane 370 stopni.
Czy zatem Woodfire Outdoor Oven jest idealny jako piec do pizzy? Cóż, trudno powiedzieć. Same drzwi są dość ciężkie do otwierania i zamykania, a jeśli są zamknięte, można szybko spalić pizzę, ponieważ ciepło nie jest rozprowadzane równomiernie, a jeśli są otwarte, nie zatrzymują zbyt dobrze ciepła. Szczerze mówiąc, Woodfire Outdoor Oven ma być wszechstronnym graczem i w tym celu spełnia swoje zadanie w dużym stopniu. Niezależnie od tego, czy są to żeberka baby back (tutaj wstaw mem The Office ), czy domowy chleb pita, prawie zawsze możesz liczyć na produkt Ninja tutaj, nawet jeśli możesz uzyskać więcej smaku dymu, lepsze piece do pizzy i inne bardziej specjalistyczne produkty gdzie indziej.
Ale za około 350 funtów otrzymasz całkiem potężne narzędzie do gotowania, które może Ci pomóc w niezliczonych różnych sytuacjach. Nie, to nie jest palacz, ani nie jest to Ooni piec do pizzy, ale chłopcze, jest zdolny do wiele.