Niedawno Ubisoft potwierdził, że jeśli nie będziesz korzystać ze swojego konta przez określony czas, zostanie ono zamknięte, a wraz z nim stracisz wszystkie swoje gry. Niezależnie od tego, czy wydałeś 1 $, czy 1000 $, utkniesz w tej samej łodzi, bez żadnych gier do grania.
Można śmiało powiedzieć, że to podejście zostało ostro skrytykowane w Internecie, a gracze porównują ten proces do samochodu, który kupujesz, jeśli nie użyjesz go w ciągu 30 dni. Jeśli nie korzystasz z konta Ubisoft przez jakiś czas, otrzymasz wiadomość e-mail z prośbą o zalogowanie się w ciągu 30 dni lub ryzykujesz utratę konta.
https://twitter.com/UbisoftSupport/status/1682046437834784768
Brak logowania oznacza, że w zasadzie skończyłeś. Wszystko, co kupiłeś za pośrednictwem konta Ubisoft, zostanie usunięte wraz ze wszystkimi zalogowanymi godzinami, osiągnięciami na platformie firmy itp. Wydaje się, że nawet jeśli kupisz grę w dzisiejszych czasach, niekoniecznie oznacza to, że będziesz ją posiadać na zawsze.
Co sądzisz o tej nowej polityce?
UPDATE: Ubisoft skontaktował się z nami, aby wyjaśnić kilka rzeczy na temat procesu anulowania. Jeśli więc szukasz więcej informacji o tym, jak zachować swoje gry, zapoznaj się z poniższym oświadczeniem:
"Od wielu lat realizujemy proces usuwania konta zgodnie z wymogami RODO (art. 5 ust. 1 lit. e o obowiązku ograniczenia okresu przechowywania danych). Nasze zasady są zgodne z wymogami prawnymi i standardami branżowymi. Środek ten służy również ochronie naszych graczy przed oszustwami.
Usuwanie konta następuje po bardzo rygorystycznym procesie. W tym celu przed usunięciem konta bierzemy pod uwagę następujące 4 kryteria:
- Aktywność konta w grach od momentu jego utworzenia.
- Biblioteki konta: konta zawierające zakupione gry komputerowe nie mogą zostać usunięte.
- Długość braku aktywności konta, czyli ostatniego logowania do naszego ekosystemu (w tym gier Ubisoft na Steam i inne platformy).
W praktyce do tej pory nigdy nie usunęliśmy kont, które były nieaktywne krócej niż 4 lata.
- Istnienie aktywnej subskrypcji Ubisoft + związanej z kontem
W każdym razie, zanim usunięcie zostanie ostateczne, trzy e-maile są wysyłane do gracza w ciągu 30 dni, oferując przywrócenie konta. Ponadto, jeśli użytkownik spróbuje zalogować się w tym 30-dniowym oknie, automatycznie otrzyma ostrzeżenie i link do ponownej aktywacji konta.
Nie jest więc tak źle, jak się wydaje, ale mimo to warto aktywnie obserwować swoje konto Ubisoft i upewnić się, że nie przegapiłeś wiadomości e-mail, aby potwierdzić, że nadal jej używasz.
